Ευχαριστούμε τον κ. Α.Α. για τις πληροφορίες που συνέλλεξε από διάφορα ιστολόγια και μας τα απέστειλε συγκεντρωμένα.
Ίσως να μην είναι ακόμη η ώρα να φύγουμε στα βουνά, αλλά σίγουρα πλησιάζει αυτή η στιγμή!
ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
Οι φήμες που θέλουν την Κίνας στην αγορά ρωσικών Mistrals Θα μπορούσαν να είναι ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ...
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωμάτη, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βέβαιο ότι έχουν θορυβηθεί από τις φήμες που θέλουν την Κίνα επεξεργάζεται την αγορά των δύο ρωσικών πλοίων Mistral που κατασκευάζονται στη Γαλλία.
«Η Κίνα διαθέτει τόσο τα σενάρια χρήσης όσο και την στρατιωτική υποδομή, που είναι αναγκαία για την αποτελεσματική χρήση των πλοίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμα και αν το Πεκίνο ενδιαφέρεται για την αγορά, η ίδια η πώληση δεν είναι ένα εύκολο κατόρθωμα. Πρώτον, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σε κάποιο βαθμό περιορισμένη ικανότητά στο να πωλούν όπλα στην Κίνα. Και αυτό οφείλεται σε εμπάργκο όπλων της ΕΕ που επιβλήθηκε στο Πεκίνο το 1989.
Ωστόσο, η απαγόρευση δεν εφαρμόζεται αυστηρά και είναι ανοιχτή σε ερμηνείες. Ως αποτέλεσμα, η Κίνα έχει περιορισμένη πρόσβαση σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες και όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών, των πολεμικά πλοίων, των πυρομαχικών κ.λπ.
Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο εμπόδιο. Η Γαλλία δεν μπορεί να πωλήσει αερομεταφερόμενα ελικόπτερα σε κανέναν χωρίς τη ρητή άδεια της Ρωσίας και το Παρίσι έχει επανειλημμένα ενημερωθεί για αυτό. Τουλάχιστον μέχρι οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Αυτή τη στιγμή όλα παραμένουν ακόμα ανοικτά...
Δεν υπάρχει λόγος να μην δώσει τα Mistral στη Ρωσία
Η πώληση των δύο πλοίων Mistral, του «Βλαδιβοστόκ» και της «Σεβαστούπολης», σε τρίτο μέρος είναι μια επιλογή που οι γαλλικές αρχές εξετάζουν, ανέφερε ο Gilles Le Breton, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Εθνικό Μέτωπο). Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην παραδώσει τα Mistrals στη Ρωσία. Οι παραδόσεις ανεστάλησαν στα τέλη του 2014 με αφορμή φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στον ουκρανικό εμφύλιο πόλεμο. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις και πίεσε για την ειρήνη στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.
«Η Ουκρανία δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να μην παραδώσει η Γαλλία τα Mistral», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Le Breton.
Επιπλέον, η αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την εικόνα της Γαλλίας. «Σύμφωνα με την αμυντική μας βιομηχανία, είμαστε εξαιρετικά αναξιόπιστοι στα μάτια των μελλοντικών πελατών. Προφανώς, δεν καταφέραμε να ήμαστε ειλικρινείς στον λόγο που δώσαμε. Εάν άλλες χώρες θέλουν να αγοράσουν ένα πλοίο που θα κατασκευαστεί στο ναυτικό ναυπηγείο Saint-Nazaire, θα το σκεφτούν δύο φορές πριν από την υπογραφή της σύμβασης και θα σκεφτούν μήπως μπορούν να βρουν άλλον ανάδοχο», εξήγησε ο Gilles Le Breton.
Τύμπανα Πολέμου ηχούν στα Σύνορα – Έκρουσε Συναγερμό η Ρωσία
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ – «ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ» ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...
Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες συνιστούν απειλή για τη Ρωσία και τους συμμάχους του, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
ΜΟΣΧΑ (Sputnik) – Η εντατικοποίηση των στρατιωτικών κινήσεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και τους συμμάχους της», δήλωσε επίσημα ο Νικολάι Patrushev την Τετάρτη.
«Οι έμμεσες δράσεις έχουν γίνει ρουτίνα στον αγώνα των κυβερνήσεων για τα συμφέροντά τους: την αξιοποίηση των δυνατοτήτων διαμαρτυρίας του πληθυσμού, τις ριζοσπαστικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις, τις ιδιωτικές στρατιωτικές εκστρατείες. Η επιθετικότητα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία αυξάνεται και με προσβλητικό για εμάς τρόπο προσπαθήσουν να αυξήσουν τα δικαιώματα τους στα σύνορα μας. Αυτό το γεγονός αποτελεί απειλή για τη χώρα και τους συμμάχους της», ανέφερε ο Patrushev.
Οι σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας επιδεινώθηκαν μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης το 2014. Τον Απρίλιο του 2014, η συμμαχία ανέστειλε κάθε πρακτική συνεργασία με τη Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα πως τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες και εξέφρασε την ανησυχία για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά σύνορα της.
Στις 14 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η συμμαχία δεν σχεδιάζει να επαναλάβει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τις παγκόσμιες απειλές (αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος). Αντ 'αυτού, ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Ανατολική Ευρώπη.
ALERT – ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΟ "ΒΑΘΥ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ
Τζ.Σόρος: "Οδεύουμε προς έναν Γ' ΠΠ - Κίνα και Ρωσία έχουν συμμαχήσει στρατιωτικά"
20/05/2015
O γνωστός και μη εξαιρετέος "γύπας" των αγορών Τζορτζ Σόρος θεωρεί ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι ενός Γ' ΠΠ καθώς Κίνα και Ρωσία θα συνασπισθούν πολιτικά και στρατιωτικά εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Σε μια πρόσφατη ομιλία του, σε συνέδριο του Bretton Woods στην Παγκόσμια Τράπεζα, ανέφερε πως ανησυχεί έντονα για την πιθανότητα ενός Γ' Παγκόσμιου Πολέμου. Όπως μεταφέρει το MarketWatch, αυτό που επισήμανε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ήταν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την υγεία της κινεζικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την ανάλυσή του, εάν εκτροχιαστούν οι προσπάθειες της Κίνας να κάνει τη μετάβαση από μια εξαγωγική οικονομία σε μια οικονομία που θα οδηγείται από την εγχώρια ζήτηση, υπάρχει η «πιθανότητα» οι ηγέτες της Κίνας να καλλιεργήσουν μια εξωτερική σύγκρουση για να κρατήσουν ενωμένη τη χώρα και να διατηρήσουν την εξουσία.
«Εάν υπάρξει κάποια σύγκρουση της Κίνας με έναν στρατιωτικό σύμμαχο των ΗΠΑ, όπως η Ιαπωνία, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα φτάναμε στο κατώφλι ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου», είπε ο Σόρος προσθέτοντας ότι οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αυξηθεί τόσο στη Ρωσία όσο και στην Κίνα.
Για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, ο Σόρος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν «μια μεγάλη παραχώρηση» και να επιτρέψουν στο νόμισμα της Κίνας να ενταχθεί στο καλάθι νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το γουάν ανταγωνιστή του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Σε αντάλλαγμα, η Κίνα θα πρέπει να κάνει από την πλευρά της μεγάλες παραχωρήσεις για να αναμορφώσει την οικονομία της, όπως είναι η αποδοχή του κράτους δικαίου, δήλωσε ο Σόρος. Με το να επιτραπεί στο κινεζικό γουάν να είναι ένα νόμισμα της αγοράς θα δημιουργηθεί μια "δεσμευτική σχέση" μεταξύ των δύο συστημάτων.
Μια συμφωνία σε αυτές τις γραμμές θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, δήλωσε ο Soros, ωστόσο η εναλλακτική είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη.
«Χωρίς μια συμφωνία, υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος η Κίνα να ευθυγραμμιστεί πολιτικά και στρατιωτικά με τη Ρωσία και μετά η απειλή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου γίνεται πραγματική, άρα αξίζει να δοκιμάσουμε», υπογράμμισε.
Αυτό που εκφράζει ο Τ.Σόρος είναι οι σκέψεις του "βαθέως" νεοταξίτικου αμερικανικού κράτους το οποίο ανησυχεί για μια μελλοντική αντινατοϊκή συμμαχία των δύο υπερδυνάμεων η οποία είναι ήδη στα "σκαριά", και οδεύει προς πραγματοποίηση.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr