Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

-----------------

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σε κάθε δύσκολη περίοδο δεν παρασύρονται όλοι. Ο Θεός διατηρεί μία ζύμη για τις επόμενες γενιές.
 
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ

  1. Η πρώτη και κύρια απορία σας είναι ποιοι είμαστε και γιατί το κάνουμε. Αν είμαστε επιτήδειοι ή όχι. Η απάντηση είναι ότι είμαστε πρώτα άνθρωποι, δόξα Τον Θεό έχουμε τις δουλειές μας και συντηρούμε αξιοπρεπώς τις οικογένειες μας. Δεν θέλουμε λοιπόν τα χρήματα σας και αυτό θα το διαπιστώσετε όταν με το καλό ενωθείτε στον σκοπό μας. Πιστεύουμε απλά ότι μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι στην ΝΤΠ και στα δεινά που έρχονται. Πως θα συμβεί αυτό? Απλά δρώντας αντίθετα από ότι μας επιβάλλουν. Ενώνουμε τους ανθρώπους, στην εποχή που όλοι είναι αποξενωμένοι, νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο και προετοιμαζόμαστε για τυχόν αναποδιές που μας επιφυλάσσει το μέλλον. Φεύγουμε μπροστά από την τηλεόραση, ξεφεύγουμε από τον εύθραυστο πολιτισμό και πηγαίνουμε κοντά στην φύση, όπου προετοιμάζουμε τον χώρο στον οποίο θα διαφύγουμε όταν έρθει η ώρα.
  2. Ρωτάτε πότε θα χρειαστεί να έρθουμε στο καταφύγιο; η απάντηση είναι μακάρι να μη χρειαστεί να έρθετε ποτέ, αλλά εάν όλα θα καταρρεύσουν γύρω σας, εσείς θα έχετε έναν υποσχόμενο προορισμό. Από την στιγμή που θα αποκτήσετε προορισμό θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά, (εμείς συστήνουμε πολλές παραπάνω, υπό διάφορες κλιματολογικές συνθήκες, με διαφορετικά μέσα και από εναλλακτικές διαδρομές) να κάνετε την διαδρομή για να αποκτήσετε οικειότητα με την περιοχή. Η απόφαση διαφυγής από τις πόλεις περιγράφεται στον Α κανονισμό καταφυγίων.
  3. Ρωτάτε ποιος θα κάνει κουμάντο; η απάντηση είναι ότι θα υπάρχει ιεραρχία και θεσμοί στις μικρές μας κοινότητες. Προσοχή δεν είμαστε κάποια αίρεση, ούτε ημίτρελοι. Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα, που δεν αφήνουμε στην τύχη τις οικογένειες μας. Κανένας δεν θα σας επιβάλει τίποτα και γενική αρχή είναι ο αλληλοσεβασμός. Προβλέπεται διοίκηση και οργανόγραμμα, καθώς και μηχανισμοί λήψης αποφάσεων και διαδοχής στην διοίκηση.
  4. Ρωτάτε που είναι αυτά τα καταφύγια, αν έχει φτιαχτεί κανένα; η απάντηση είναι σε μεγάλα υψόμετρα, κοντά σε πηγές, σε βουνά με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εδώ να σημειώσουμε πως οι τοποθεσίες, τα χαρακτηριστικά ή φωτογραφίες των καταφυγίων, απαγορεύεται ρητά και αμετάκλητα να γνωστοποιηθούν σε τρίτους.
  5. Ρωτάτε εάν μπορούμε να δεχθούμε μέλη δίχως πολλά χρήματα; η απάντηση είναι ναι υπό συνθήκες. Θα πρέπει όμως να υπάρξει αντίστοιχη αντιστάθμιση σε χρόνο, ικανότητες και προσωπική εργασία! Τα πάντα ξεκαθαρίζουν μετά από μία προσωπική συνάντηση.
  6. Γιατί να οργανωθώ με το safecamp, έχω τα δικά μου σχέδια! Ακόμη και εάν κάποιος είναι εύπορος και μπορεί να κατασκευάσει το δικό του καταφύγιο, με τροφές, πλήρη εξοπλισμό κλπ, θα πρέπει να αναρωτηθεί, αν μπορεί ένας άνθρωπος (εκτός αν είναι ο τσακ νόρις) να γνωρίζει τα πάντα  σχετικά με διατήρηση τροφίμων, καλλιέργεια τροφίμων, επικοινωνίες, ασφάλεια, ιατρικές γνώσεις/πρώτες βοήθειες κλπ κλπ και όλα αυτά παράλληλα με την καθημερινότητα του? Ποιος θα φυλάει σκοπιά όταν θα πρέπει να κοιμηθεί? Ποιος θα φροντίζει τα παιδιά όταν θα είναι άρρωστος? Μόνος δεν μπορεί να τα καταφέρει κανείς και για αυτό είμαστε εδώ.
  7. Ρωτάτε εάν θα πρέπει κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις για να ενταχθεί. Κάποιες γνώσεις είναι πολύτιμες υπό συνθήκες, όμως εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους καλούς και απλούς ανθρώπους, οι οποίοι θέλουμε να έχουν διάθεση να προσφέρουν, να έχουν τσαγανό, να έχουν ψυχή. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν, μας αρκεί μια ηλικιωμένη κυρία να μαντάρει μια κάλτσα, ή να αλλάζει κομπρέσες σε κάποιον άρρωστο. Η ισχύς εν τη ενώσει.
  8. Δεν χρειάζεται να γνωρίσετε και να σας γνωρίσουν τα υπόλοιπα μέλη του καταφυγίου στο οποίο θα ενταχθείτε. Προσωπική επαφή υπάρχει στην αρχή με εκπροσώπους του δικτύου και μετά την ένταξη σας, έρχεστε σε επαφή μόνο με την διοίκηση του καταφυγίου σας. Δεν κάνουμε γνωριμίες, δεν σπαταλάμε χρόνο. Ωστόσο όταν θα βρεθούμε στο καταφύγιο, ο καθένας θα ξέρει από πριν τον ρόλο και την θέση του στην νέα του κοινότητα.
  9. Ρωτάτε πολλοί εάν υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία, νιώθετε παραλυμένοι. Χρόνος υπάρχει, αλλά διαρκώς λιγοστεύει. Μην αφήνετε το άγχος, αλλά ούτε και την ραθυμία να σας κυριεύουν, κάντε το βήμα σήμερα και ενταχθείτε στην προσπάθεια μας.
  10. Οι απορίες είναι πολλές και είναι εύλογο. Ωστόσο ως μέλη η πληροφόρηση σας θα είναι άμεση και αναλυτική. Επικοινωνήστε ελεύθερα μαζί μας για να σας λύσουμε όποια απορία έχετε! Η κριτική επιβάλλεται για να μας βοηθήσετε να γίνουμε καλύτεροι.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?